معماری مینیمالیسم برای شما چه معنی دارد؟ دیوارهای سفید، کف چوبی و پنجره های فرانسوی بزرگ برای شما یادآور این سبک است. و یا رنگ های خنثی و ملایم و اثاثیه ساده، خسته کننده یا ارزان نمودی از این سبک را در ذهن شما ایجاد می کند؟
اما همیشه اینطور نیست,در واقع سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی به معنای شعار معروف “کمتر بیشتر است” می باشد.
این سبک با حالت ها و استایل های متفاوت تمرکز دید را به خود معطوف میکند
معمار درسبک مینیمال سعی می کند تا با کنار گذاشتن زواید و موضوعات غیر ساده که ذهن مخاطب را مشغول می کند و فقط به کار بردن عناصر لازم اثر خود را ارایه دهد.
برای توضیح بیشتر می توان گفت ساده گرایی، ساده پسندی یا مینیمالیسم یک مکتب هنری است که اساس آثار و بیان خود را بر پایه سادگی بیان و روش های ساده و خالی از پیچیدگی معمول فلسفی و یا شبه فلسفی بنیان گذاشته است.
وقتی نام مینیمال و ساده بودن به گوشمان می خورد، تصور می کنیم جذابیت هم مانند همه ی عناصر دیگر در این فضاها به حداقل می رسد، اما واقعیت چیز دیگری است. بیایید از منظری متفاوت به این سبک نگاه کنیم. فضای مینیمال به ما و چشم و ذهن مان فرصت نفس کشیدن و آسودن می دهد. برای رسیدن به چنین حسی در دکوراسیون منزل مان، شاید تنها راه طراحی به سبک مینیمال نیست اما بدون شک یکی از بهترین روش ها است.
ساده گرایی در شکل های مختلفی از طراحی و هنر، به ویژه در هنرهای تجسمی و موسیقی استفاده می شود. ساده گرایی پس از جنگ جهانی دوم، در هنر غرب به وجود آمد و بیشتر از سوی هنرمندان هنرهای تجسمی آمریکایی در اواخر دهه ۱۹۶۰ و اوایل دهه ۱۹۷۰ میلادی، گسترش پیدا کرد. ساده گرایان بر این باورند که با زدودن حضور فریبنده ترکیب بندی و کاربرد موارد ساده و اغلب صنعتی که به شکلی هندسی و بسیار ساده شده قرار گرفته باشند، می توان به کیفیت ناب رنگ، فرم، فضا و ماده دست یافت.
درسبک معماری مینیمالیسم همه چیزدر نهایت صحت و دقت انتخاب شده اند.در هیچ چیزی زیاده روی نشده است. همین طور که از اسم این استایل مشخص است، تاکید این سبک بر سادگی و بی آلایشی است. رنگ های مورد استفاده در این سبک ممکن است خیلی تیره و خسته کننده یا روشن باشند، یا در برخی موارد ممکن است از رنگ های درخشان و نمایشی استفاده شود. اجزا و وسایل مورد استفاده در یک مکان با طراحی داخلی مینیمالیست با اشکال هندسی مثل مربع، مستطیل و دایره می باشند، اما سطوح و ظواهر همه چیز صاف و ساده ، همین طور بدون جزئیات و بی آلایش است.
در معماری و کلا در طراحی ها ، مینیمالیسم تحت تاثیر معماران و هنرمندان ژاپنی بود، چرا که این نوع نگرش به طراحی کاملا با نوع دیدگاه سنتی مردم ژاپن جور در می آید.
فلسفه
آنچه می بینید؛
همان چیزیست که می بینید…
زمانی که صحبت از فلسفه در موضوعی مطرح می شود،معمولا نوعی پیچیدگی و ابهام در ذهن افراد در رابطه با آن موضوع نقش می بندد. البته نمی تواندگفت که معنای فلسفه پیچیدگی و ابهام است.ولی به هر حال این ذهنیتی است که به افراد در مواجه با واژه هایی از این دست القا می شود
مینیمالیسم یک مکتب هنری خالی از پیچیدگی های فلسفی ویا شبه فلسفی است.ویژگی این هنر که موجب شده چنین برداشتی از فلسفه ی آن به وجود آید، استفاده از المان های اصلی و ضروری و حذف سایر چیزهایی است که ممکن است بار تجملاتی داشته باشد.
مینیمالیسم در فلسفه معتقد است که معدود نیازهای انسانی برای زندگی کافی است. افرادی که پیرو اینگونه تفکری هستند، در سادگی زندگی می کنند و ساده تر از دیگران می توانند خود را خوشبخت احساس کنند.رهبران این سبک از فلسفه همواره پیروان خود را تشویق می کنند تا از چیزهایی که به آنها بسیار علاقه دارند صرفنظر کنند و یاد بگیرند که در سادگی و نبود مادیات زندگی کنند
سادهگرایی در هنر مینیمال را میتوان زاییده هنرمندان روس دوره پس از انقلاب اکتبر روسیه دانست که فرمالیسم و ساختارگرا بودند و به خلاصهنمایی و اشکال هندسی گرایش داشتند.
معماری مینی مالیسم نام جنبشی در انتهای قرن بیستم – و آخرین تیر ترکش سبک مدرنیسم – که در بسیاری از منابع از آن به عنوان ساده گرایی یاد شده است. ساده گرایی نوعی خلوص و حذف شدن المان های غیر ضروری است . یعنی با کمترین المان سعی در رساندن بیشترین مفهوم دارد چه در معماری چه در باقی هنر ها .