تنها به بام ساختمانی که دارای فضای سبز و محل تفریح باشدباغ بام(roof garden) گفته میشود. این در صورتی است که اصطلاح بام سبز (green roof)تنها به بام ساختمانی که زیر کشـت گیـاهی رفتـه باشد اطلاق نمی شود بلکه علاوه بر آن بایستی دارای امکانات دیگری از قبیـل صـفحات خورشـیدی، سیسـتم جمـع آوری رواناب، لایه های عایق کننده و…باشد.
با توجه به گسترش روز افزون شهرنشینی و افزایش جمعیت شهری و نیاز به تأمین مسکن و تواماً افـزایش بهای زمین در شهرها جهت اختصاص به فضای سبز از طرفی و افزوده شدن تقاضای انرژی در بخـش هـای مختلـف زندگی شهری از طرف دیگر، بام های سبز می توانند این معضلات را تا حدی بر طرف سازند
بام سبز (green roof )
بام سبز به بام ساختمانی گفته می شود که علاوه بر آنکه قسمتی از آن یا تمام آن با گیاهانی دارای رشد متوسـط بام سبزکه بر سطح ضد آب آن کشت شده اند دارای امکانات و لایه های بسیار دیگری باشـد. در بام سبز لایه های عایق آب و حرارات قرار دارند که مانع از جذب آب آبیاری گیاهان و بارندگی به لایه های زیرین میشود. عایق حرارات مانع از جذب دمای گرم و سرد و رطوبت میشود. همچنین برای ذخایر آب بسیار بهینه بوده و حتی آب باران را ذخیره میکند تا از منابع طبیعی بیشترین بهره را برده باشد. استفاده از پنل های خورشیدی و جذب نور خورشید و تبدیل آن به انرژیدیگر مزیت های این بام بوده که نه تنها به محیط زیست یاری داده بلکه صرفه جویی در مصرف انرژی های ارزشمند نظیر برق را در بر دارد.
بام سبز از نظـر تنـوع پوشـش گیـاهی، عمـق متوسط خاک و میزان نگهداری به سه دسته تقسیم می کنند:
- فشرده ( متمرکز ) که انبوه بـوده و گونـه هـای بیشـتری ازگیاهان(گیاهان علفی تا درختچه هـا و درختـان کوچـک) را شامل می شوند اما سنگین هستند و گیاهان نیازمند آبیاری، تغذیه و سایر نگهداری ها هستند.بام های سبز فشرده، بیشتر دارای دسترسی آسان برای کاربری های مختلف می باشند .
- نیمه فشرده
- بـام هـای سـبز گسـترده(پراکنده ) که از سطح زیر کشت سبک تری برخوردار و خودکفا هستند و بایستی حداقل نیاز نگهداری را دارا باشند، شاید یکبار در سـال وجـین علـف هـای هـرز یـااستفاده از کود جهت تقویت رشد کافی باشد.
بام های سبز گسترده به طـور معمـول تنهـا جهـت نگهـداری، نیـاز بـهدسترسی دارند.
امکانات قابل استفاده در بام سبز:
- پوشش گیاهی چه به صورت کشت شده در بستر بام چه به صورت گلدانی
- سیستم محدودکننده ریشه
- لایه زهکش
- سیستم آبیاری
- استفاده از صفحات خورشیدی
- استفاده از سیستم جمع آوری و تصفیه رواناب
مزایا بام سبز:
- تعدیل دما
- ایجاد فضای تفریحی و سرگرمی
- تأمین انرژی
- کنترل رواناب
- ایجاد زیستگاه طبیعی
- پالایش هوا
- پالایش آب باران
- کمک به عایق سازی صوتی ساختمان
- ایجاد فضای کشت
- افزایش طول عمر سقف
- افزایش ارزش بنا
معایب بام سبز:
- هزینه بالای ابتدای کار
- استانداردهای زیاد برای اجرای آن
- بار مرده زیاد
- هزینه بالای نگهداری
باغ بام (roof garden)
تمامی فضاهای سبزی که این روزها در پشت بام خانه ها و آپارتمان های مدرن مشاهده میکنیم باغ بام یا همان رووف گاردن میباشد که صرفا جنبه زیبایی داردو این روزها بسیار مورد علاقه همگان قرار گرفته است. یک باغ بام منطقه ایست که عموماً برای تفریح و سرگرمی، پذیرایی و به عنوان یک فضـای بیرونـیاضافه برای ساکنان ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. باغ بام ها بیشتر دارای مزیت زینتی حاصل از خصوصیات بصیری ناشی از گیاه کاری و طراحی کشت می باشـند.البته به جهت فراهم آمدن بستر کشت مناسب می توانند زمینه ساز سبزیکاری توسط ساکنین علاقه مند نیـز باشـند .
۵ دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
سلام و عرض ادب خدمت شما دوست عزیز
در زمینه ای که فعالیت میکنید جزو بهترین سایت ها هستید
واقعا ممنون .خسته نباشید.
سلام و سپاس فراوان از اشتراک گذاریتون .مطالب سایت عالیه
به امید موفقیتهای روز افزون
خسته نباشید.
ایران کشوری مناسب برای اجرای بام سبز …
بنده از مطالب سایت شما لذت بردم و استفاده کردم تبریک میگم سایت خوبی طراحی کردید خواستم از زحماتتون تشکر کنم، باز هم مطالب وبسایت شمارو پیگیری و استفاده خواهم کرد
ممنون از سایت خوبتون که مطالبی در جهت افزایش آگاهی افراد قرار میدید.موفق باشید