اصول طراحی مدرن و مینیمال
اصول طراحی مینیمال :
طراحی نمای مینیمال یک سبک امروزی و نوگرایانه در معماری محسوب می شود. این سبک که با اصل ساده گرایی به طراحی بر مبنای گرایشی می پردازد که در آن ساختمان به خودی خود و بدون الحاق تزیینات اضافه خودنمایی کرده و زیبایی خود را نیز مدیون همین سادگی است. معماری مینیمالیسم به عنوان یک سبک جدید در معماری، در تلاش است تا با استفاده از کاهش اشیاء و متریال ها، فقط نیاز های اساسی را در خود جای بدهد و به نوعی سبکی ساده شده از معماری مدرن باشد.در این سبک کلیه عناصری که در عملکرد طرح نقشی داشته باشند، کنار گذاشته می شوند و تنها قسمت های اصلی مد نظر هستند. ساده گرایی در سبک مینیمالیسم تا جایی پیش می رود که به کارکردهای مورد نظر خدشه ای وارد نشود.
ویژگی های سبک مینیمالیسم
احجام ساده :
طراحی نمای مینیمال معمولا با استفاده از احجام بسیار ساده شکل می گیرد. احجام دارای شکل هندسی ساده و عموما راست گوشه مثل مکعب از جمله مواردی هستند که در طراحی ساختمان به این سبک مورد استفاده قرار می گیرند. در طراحی مینیمالیستی از احجام معدودی استفاده می شود و گاهی کل بنا در دل یک حجم جای می گیرد که در راستای تحکیم همان حس ساده گرایی است. به عبارتی می توان گفت، کثرت احجام که به نوعی موجب ایجاد الحاقات اضافه و زیاد می شود، در این سبک جایی ندارد.
خطوط مستقیم
از مهم ترین ویژگی های طراحی نمای مینیمال می توان به نوع خطوطی اشاره کرد که در این سبک به کار می روند. خطوط طرح های مینیمالیستی در طراحی نما، خطوطی ساده و مستقیم، بدون فرم های عجیب و نامتعادل و بدون قوس و شکست های آنچنانی هستند. این خطوط در نهایت سادگی و در یک راستای مستقیم طراحی شده و به همین جهت ساختار بنا را نیز ساده شکل می دهند. همچنین تعداد خطوطی که در نمای یک ساختمان مینیمال دیده می شود، بسیار کم است.
رنگ سفید
رنگ هایی که معمولا در طراحی نمای مینیمال به کار برده می شوند، روشن و در بیشتر موارد سفید هستند. البته این یک قانون کلی نبوده و می توان از رنگ های دیگری نیز در طراحی به این سبک استفاده کرد، اما به طور کلی رنگ های خنثی و روشن کاربرد بیشتری در مینیمالیسم دارند. سادگی رنگ سفید و خصوصیات ذاتی آن باعث شده این رنگ به عنوان نماد مینیمالیسم شناخته شود و اکثر ساختمان هایی که به این سبک ساخته و پرداخته شده اند نیز دارای سنگ سفید هستند.
متریال یکسان
دیگر اصلی که در طراحی نمای مینیمال مورد توجه قرار دارد، استفاده از متریال های معدود است. معمولا در طراحی یک ساختمان مینیمال تنها از یک یا دو متریال استفاده می شود که خود به قانون اول و آخر این سبک، یعنی سادگی بر می گردد. هر چه تعداد متریال های به کار رفته در نمای ساختمان کمتر باشد، طرح به مفهوم مینیمالیستی نزدیک تر خواهد شد. در صورت استفاده از دو متریال نیز بهتر است ترکیب این دو به نحوی صورت گیرد که سادگی ظاهر بنا حفظ شود.
✦
چند مورد الهامبخش از خانههای مدرن و مینیمالیستی
بسیاری از خانههای مینیمالیستی دارای یک طرح ساده، مستقیم و کارآمد با حجم انبوهی از فضاها هستند. فرمهای ساده، پلانهای طبقه باز، حداقل دیوارهای داخلی، فضاهای ذخیرهسازی متوسط و تأکید برنماها و نور روز، ویژگیهای بسیاری از پلانهای مینیمالیستی را مشخص میکند.
دربها و پنجرههای نمای مینیمالیسم بدون هیچگونه تزِئینی سادگی و زیبایی را نشان میدهند. بهطورکلی، یک طراحی ساده وجود دارد که بسیاری از حواشی و پیچها، منحنیهای پیچیده یا زوایا جلوگیری میکند. پروفیلهای ساده سقف نیز از ویژگیهای خانههای مینیمالیستی است. استفاده از یک نمای ساده بهطور مداوم میتواند بابیان ویژگیهای فیزیکی مواد و بافت آنها جذابیت بصری را ایجاد کند.
از مهمترین ویژگیهای طراحی نمای مینیمال میتوان به نوع خطوطی اشاره کرد که در این سبک به کار میروند. خطوط طرحهای مینیمالیستی در طراحی نما، خطوطی ساده، مستقیم، بدون فرمهای عجیب و نامتعادل و بدون قوس و شکستهای آنچنانی هستند. این خطوط درنهایت سادگی و در یک راستای مستقیم طراحیشده و به همین جهت ساختار بنا را نیز ساده شکل میدهند. همچنین تعداد خطوطی که در نمای یک ساختمان مینیمال دیده میشود، بسیار کم است.
✦
چند ایده برای طراحی داخل به سبک مینیمال :
اصول طراحی مدرن
✦
در طراحی دکوراسیون داخلی مدرن، سادگی مسئلهای است که به طور همیشگی با سبک مدرن پیوند خورده است. فضاهای مدرن دارای خطوط تمیز و بدون هر گونه آشفتگی و بهم ریختگی هستند و به همین علت به ساکنان حس راحتی و آرامش منتقل میکنند.
اصول کلی طراحی دکوراسیون داخلی مدرن
«فرم تابع عملکرد است» این جمله از مهمترین شعارهای سبک مدرن است که از آن پیروی میکند. سادهسازی فرمها و اشکال، خطوط ساده و تمیز، استفاده از متریالی نظیر بتن و فولاد، پنجرههای بزرگ، سقفهای مسطح، اشکال مکعبی و استوانهای، سازههای مرتفع، آیندهگرایی و… از اصلیترین اصول برای طراحی مدرن هستند.
تفاوت سبک مدرن و معاصر در طراحی دکوراسیون
برخی افراد سبک مدرن و معاصر را برابر میدانند و این کاملا اشتباه است. یکی از اصلیترین تفاوتهای این دو این است که طراحی معاصر به آنچه که در عصر حاضر، جدید و ابتکاری است اشاره دارد، در حالی که سبک مدرن به دوره خاصی از تاریخ اشاره دارد. در حال حاضر، معماران و طراحان از عناصر مدرن در طراحی معاصر استفاده میکنند. اما توجه به متفاوت بودن این دو سبک و تفکیک آنها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
✦
چند اصل برای طراحی دکوراسیون داخلی مدرن
استفاده از آثار هنری مدرن
هنرمندان مدرنسیت، نگاه ایدهآلیستی به هنر را رد کرده اند و تصمیم گرفتهاند که در عوض، آثار هنری را در رنگهای شاداب و اشکال غیرمتعارف ایجاد کنند. آثار هنری به سبک کوبیسم و انتزاعی، جوهره دیدگاه مدرنیسم اولیه را به تصویر میکشد. در واقع این آثار بازتابی از واکنش نسبت به سنتهای منسوخ شده و رشد یک جامعه صنعتی محسوب میشود.
دیوارهایی به رنگ خنثی
پس از سالها تزئینات نقاشی و کاغذ دیواری ویکتوریایی، مدرنیستها به سکون در دیوارهای خنثی روی آوردند. استفاده از رنگهایی با تناژ سفید و خاکستری، انتخاب کاملا مناسبی برای طراحی دکوراسیون مدرن است.
استفاده از مبلمان ساده
استفاده از مبلمان با طراحی ساده و خطوط مستقیم، از اصلیترین شاخصههای طراحی به سبک مدرن است. در این سبک باید از پارچه مبل کاملا ساده و تک رنگ استفاده شود و از استفاده از پارچههایی با طرحهای مختلف، خصوصا طرحهای گلدار یا الگوهای برجسته باید کاملا دوری کرد.
پنجرههای بزرگ
پنجرههای بزرگ از دیگر شاخصههای اصلی سبک مدرن هستند. علاوه این که زیبا هستند، اجازه وارد شدن نور طبیعی به فضای شما را فراهم میکنند. همچنین این امکان را ایجاد میکنند تا هوای تازه در فضای شما جریان داشته باشد.
عدم استفاده از تزئینات
استفاده از طرحهای تزئینی نظیر قرنیزها، قالبها، الگوها و حاشیهها، در سبک مدرن کاملا غیر ضروری است. سقفها عاری از هرگونه عناصر تزئینی و کارشده هستند و کابینتها به همان شیوه ساده با خطوط صاف، مستقیم و محکم مورد استفاده قرار میگیرند.
پلان باز
استفاده از پلان باز در طراحی دکوراسیون داخلی مدرن، یک امر ضروری محسوب میشود. در این سبک ساختارهای غیر ضروری کاملا حذف میشوند و سالن پذیرایی، سالن غذاخوری و آشپزخانه را میتوان به صورت پلان باز طراحی کرد و به این ترتیب اجازه جریان پیدا کردن هوا را در فضا صادر کرد.
استفاده از رنگهای اصلی
رنگهای اصلی همیشه در مرکز توجه قرار دارند. در واقع سبک مدرن، با رنگهای جسور و تند هم شناخته میشود. آثار هنری، رنگهای به کار رفته شده در فرش و اکسسوریو عناصر داخلی را با رنگ اکسنت به کار ببرید؛ رنگهایی نظیر قرمز، زرد، آبی، سفید، مشکی و…
✦
سبک مدرن به دلیل سادگی در ساختار، از جمله سبکهایی است که هیچوقت تکراری و خسته کننده نمیشود و تقریبا تمامی سلیقهها را شامل میشود. بنابراین اگر شما فردی هستید که همواره به در پی سادهگرایی هستید و عناصر ساده و بدون تزئینات به شما آرامش میدهد، قطعا سبک دکوراسیون مدرن، گزینه بسیار مناسبی برای شما به شمار خواهد رفت. تنها کافی است از اصول کلی طراحی سبک مدرن استفاده کنید تا تجربه فضایی آرام و دلنشین را به خود هدیه دهید.